Foto: Sverre Viggen

 Finnskogdagene 2018 arrangeres 6., 7., og 8. juli. Merk av kalenderen og planlegg turen til Finnskogen. Her blir det mye moro og fine opplevelser. Velkommen!

 

Oppsummeringsrapport – Finnskogdagene 2017

Regjeringen i Republikken Finnskogen tok munnen full i fjor og sa at vi akkurat hadde gjennomført «tidenes Finnskogdager».

Det begrepet varte et helt år, men heller ikke lenger.

Ydmyke som vi er, tillater vi oss å si at Finnskogdagene 2017 ble nok enda bedre.  I alle fall hvis vi skal måle kvaliteten på de ulike aktiviteter underveis, eller i antall rosende tilbakemeldinger, eller i omsetning, eller i markedsføring – det er gledelig og overraskende mange parametere som overgår fjoråret.  

 

Fredagskvelden startet med en flott åpning, og nytt av året var nok en bedre regi på selve toget, ledet an av regjeringen og nye trommeslagere.

Åpningen i 2017 mener vi selv var et høydepunkt, der vi klarte å samle sammen representanter fra det politiske Finland, Sverige og Norge, som på en flott måte markerte Finlands 100 års Jubileum. Den Finske ambassadøren Erik Lundberg, og hans hustru, har også i ettertid takket særskilt for en hyggelig opplevelse denne gangen.

Det var konsert på Tanken der Kjetil Skaslien underholdt fra Åsa Holth sitt forfatterskap, det var «bigdefæst» ved Joker`n og det var teater på Finnetunet. En fantastisk samling av kulturelle opplevelser en flott fredagskveld på Finnskogen.

 

Lørdagen startet med ett flott kulturelt innslag under «Livet i hverdagen» på Finnetunet, der den finske ambassaden serverte en finsk nasjonalrett (piroger), parallelt med å markere Finnetunets egen 75 års dag. Det ble en fin og formell markering under Finnskogdagene, trolig de dagene gjennom året hvor Finnetunet er mest besøkt. Finnskogdagenes egen trimfest, den tradisjonelle `Gottlundmarsjen` på lørdag hadde hele 126 deltakere til tross for dårlige værutsikter.

 

En annen storveis markering på Svullrya denne dagen var åpningen av Åsta Holth sin diktersti. Dette ble markert med musikk og taler fra mange som sto Åsta nær – en rett og slett flott seanse.

Lørdag kveld var det igjen «Åsta-kultur» på Tanken, en populær bygdefest på Joker`n og teater på Finnetunet.

 

Søndag var det en storveis konsert i kirken med musikerparet Beddari fra Finnmark. De sang viser og vers fullproppet med skogfinsk kultur og toner.

En ny flott musikalsk opplevelse i vår flotte Grue Finnskog Kirke.

 

Av regjeringens egen innsats må vi igjen nevne vår egen flaggborg som vi utvider år etter år, og denne er svært så positivt mottatt. Vi må også nevne regjeringens tilretteleggelse for at frivilligheten skal blomstre på Finnskogen, og alle lag og foreninger var invitert til å ha stand under årets Finnskogdager. Sammen med Grue Kommune sin informasjon om stedsutviklingsprosjektet (som også ble solid markert torsdag kveld før årets Finnskogdager), og salg av Republikkens borgerbrev – ble frivillighetsmessen på Lørdag et svært godt publikumsfrieri. Salg av borgerbrev slo alle tidligere rekorder, og det viser at publikum er svært så villige til å støtte oppunder vårt årlige høydepunkt på Finnskogen.   Vår egen markedsføring var mer omfattende enn noen gang tidligere, og igjen er det på sin plass og takke våre annonsører for trofast innsats (og betalingsvilje) som sikrer at alle på Finnskogen får noe tilbake av dette spleiselaget.   

 

Som tidligere har vi valgt å dele rapporten opp i følgende hovedpunkter:

Hovedpunkter til oppnådd suksess:

·       Et fantastisk innhold på ulike programposter hele helgen.

·       Åpning av diktersti på lørdag, og en flott Kirkekonsert på søndag.

·       Effektiv og solid markedsføring i avisa Glåmdalen, Solungen og Østlendingen – samt på web og Facebook.

·       God markedsføring gjennom redaksjonelt stoff.

·       Svært gode samarbeidspartnere og støttespillere.

·       God fremdrift og planleggingsprosess av «regjeringen».

·       God dugnadsånd, samarbeidsevne og stå på vilje på Grue Finnskog.  

·       Fint vær (selv om spådommene var ganske dårlige…)

 

Hovedpunkter til oppnådd resultat:

·       Ca. 450 besøkte åpningen på Fredag ettermiddag.

·       Mellom 700 og 900 besøkende på «Livet i hverdagen» (over 700 solgte billetter + barn)

·       Godt besøkt teater på Finnetunet - «Spillet om Innvandrerne».

·       Økonomisk overskudd.

·       En ny rekordpreget markedsføring av Grue Finnskog som helhet.

·       Republikken Finnskogen fikk gave av Sparebank 1 Østlandet.  

 

Fakta – Finnskogdagene 2017:

·       «Finnskogprisen» gikk til Per Martin Tvengsberg.

·       «Finnskogen takker» gikk til Kjerstin Furuberg.

·       Finsk ambassadør Erik Lundberg fungerte som sette-president for republikkens evige president Åsta Holth.

·       Regjeringen feiret Finnetunet sitt 75 års Jubileum.

·       Daniel & Marie Therese, Ellen & Tony, Alexander & Kristin og Thomas og Marlene ble alle hedret som stolte foreldre til nye innbyggere på Finnskogen.

·       Utstillere, butikker og andre aktører melder om godt besøk hele helgen. 

 

Generelle forhold:

Det er igjen en glede å utarbeide denne evalueringsrapporten etter årets utgave av Finnskogdagene. Styret har allerede laget en plan for å videreføre den gode planleggingsprosessen vi er inne i, og Finnskogdagene 2018 vil fortsette på det grunnlaget vi nå har opparbeidet de siste 3 årene.

 

Styrets- og eiernes kortsiktige milepæl er allerede neste sommer, men det er Republikken Finnskogen sitt 50 års jubileum i 2019 som fortsatt er vårt langsiktige mål og motivasjon. 

 

Vi takker alle for samarbeidet (ingen nevnt, ingen glemt) og vi gleder oss allerede til neste år. Følg våre sider for mer informasjon:

 

http://finnskogdagene.no

https://www.facebook.com/groups/finnskogdagene

 

Grue Finnskog

11.09.2017

 

Med vennlig hilsen

 

Styret i republikken Finnskogen

Republikken Finnskogen samarbeider med: